O titul Zlatý Amos zabojuje v Košiciach šesť žien a dvaja muži

06.05.2012 Košice

Košice 6. mája (TASR) - Najlepší slovenskí učitelia zabojujú dnes večer v Košiciach vo finále ankety Zlatý Amos. Zapojilo sa do nej 15 pedagógov, dnes bude najlepších osem súťažiť v dvoch disciplínach pod dohľadom poroty. Riaditeľka ankety Renáta Vadásyová avizovala, že finále bude podobné ako semifinále, len o čosi veselšie.

"Prvá súťažná disciplína sú videovizitky, druhá je voľný program. Počas semifinále povzbudzovali svojich učiteľov aj ich žiaci," priblížila Vadásyová. K dobrej nálade podľa nej prispejú samotné videovizitky. "Boli sme v školách učiteľov, ktorí postúpili a decká nám, samozrejme, bez učiteľov, hovorili na kameru, prečo toho svojho učiteľa navrhli do ankety, čo by mu chceli odkázať a prečo ho majú tak radi," prezradila Vadásyová. V rámci voľnej disciplíny si učitelia žrebovali žánre, v ktorých sa predvedú. Ako spoluaktérov si mali zobrať svojich žiakov. Program nacvičovali už skôr a posielali vopred ukážky. "Programy sú perfektné, pripravovali si aj kostýmy," zhodnotila riaditeľka ankety. Semifinalisti si vyberali zo žánrov ako sitkom, sience fiction, romantika, bájka, príbeh zo školy, horor, zvykoslovie či muzikál. Body dnes získajú aj za príbeh, ktorý ich žiaci poslali v základnej prihláške do súťaže.

Finalistami sa tento rok stali učitelia, Daniela Putšková z Trstenej, Jana Verešová z Bratislavy, Katarína Pekárová z Prievidze, Karin Kakačková z Nižnej nad Oravou, Košičanka Mária Ivanecká, Zuzana Náhliková z Bratislavy a mužské pohlavie budú zastupovať Michal Batuna z Dolného Kubína a Stanislav Malega z Prievidze. V košickej Starej radnici zabojujú spolu o deväť ocenení. Hlavnou cenou je titul Zlatý Amos, ktorý víťazovi prinesie 3500 eur, a putovnú cenu - kráľovské insígnie. Vlani bola víťazkou Jana Koštialiková zo Základnej školy v Ilave.
 

Vyberte región